Известие

Collapse
No announcement yet.

Неизяснен шум от двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mury
    Шума идва от лагера на първичния вал на скоростите 100%/стар проблем на боксеровите кутий/и шума се появи и при мен но много тихо и един познат майстор ми каза че мога да карам и 100 000 .Просто караме така и тва е.А иначе защо се появява проблема след смяна на съединител и аз немога да си го обесня

Значи моята е на 130 000, в най- лошия случай да е почнало да трака на 80 000-90 000 значи имам да карам още около 50 000 км безаварийно, хе хе. Това в кръга не шегата разбира се..
    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Hrabri
      Мисля, че молибденова добавка към ск. кутия на Лики Моли може и да позабави за известно време ремонта....
      Мислиш ли че ще има ефект може и да пробвам
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Тва с молибденовата добавка към маслото за кутията може и да и се отразява добре, но някъде по руските сайтове /ще потърся къде/ четох че молибденовия дисулфид в маслото на Лики Моли при високо оборотните съвременни ДВГ правел отлагания при високи температури и се отразявал пагубно върху износоустойчивостта на ДВГ! Сега не твърдя че написаното е 100% истина, но съм склонен да се съмнявам особено след като видях как доста маркови накладки се палят при 300 градуса Целзий, пак при емпиричен тест направен от братушките!

P.S. А бе що вярвате на тая работа с километрите, а бе колега тая кола е на 10-11 години и ако баба ми я беше карала пак нямаше да е на 130 000 /и то на нашият стандарт/ а камо ли да я е карал италианеца с високия стандарт, дето едва ли го притеснява цената на бензина колкото нас
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

ами аз имам сервизна книжка от италия до 100 000 км, който са направени през 2003 година.. от тогава насам нямам престава дали са й въртяли километража в крайна сметка важното е, че се движи. Днеска си ограсках задния калник в един камион горката ми алфичка...
          Lexus IS200

Comment

Добавка за ск. кутия

Първоначално публикувано от Hrabri
            Мисля, че молибденова добавка към ск. кутия на Лики Моли може и да позабави за известно време ремонта....
            Мислиш ли че ще има ефект може и да пробвам
            Шумът едва ли ще спре но със сигурност ще се удължи живота на кутията. Слагал съм в старата си кола по спокоен бях , че няма да блокира Просто фиксира проблема докъдето е

Следвашия собственик направо смени кутията след 20 000 км и каза че магнита вътре бил станал на таралеж Не я ремонтира защото леглото на лагера на входящия вал се ушерило. смени я с втора употреба и отново добавка със смяна на маслото
            Всички служебни астри са с тази добавка.
            97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

А по бензиностанцийте продава ли се

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

требва да го има на лукойл
                ма ако искаш свирни да ти дам адрес на магазина на вносителя + ценова листа на лики моли
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                  требва да го има на лукойл
                  ма ако искаш свирни да ти дам адрес на магазина на вносителя + ценова листа на лики моли
                  дай я на мен
                  '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                  '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                  '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Дайте я на всички
                    Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                    Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                    Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

=============================================

Сива тубичка каталожен номер 2510 - 9.50 лв на дребно
                      97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Танксссс

Comment

Неизяснен шум от двигателя

Благодаря Ви най-сьрдечно за сьвета Колеги,на какво се дьлжи проблема ми при превключване от 5та на 4та предавка или от 2ра на 3та скорост при 5500 оборота,по-точно превключване на високи обороти.Ситуацията е следната: изтрелям се на 2ра скорост с около 5500-6000 оборота,при превключване на 3та скорост ми изхърква скоростната кутия или от 5та на 4та предавка на високите обороти срещам трудност при превключване-пак изхърква.Дали проблема е от скороста на валовете?Съединителя ми е чисто нов на 500км. ALFA 145 BOXER.
                          145 1.6Boxer 8V-LPG

Comment

Re: Неизяснен шум от двигателя

Първоначално публикувано от plamen petrov
                            Колеги,на какво се дьлжи проблема ми при превключване на високи обороти.
                            износени синхронизатори
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

имах и все още имам подобно тракане, доста хора я слушахме, гледахме. вероятно е лагер (първичен вал) в скоростна кутия. Смених комплект съединител във Ванто, мисля, че КОМЕ както и на други колеги, изчезна част от тракането, дължащо се вероятно на лагера на съединителя, но на празен ход се запази. Сменихме масло, сложихме добавка, изчаках 200-300 км да видим какъв ще е ефекта. Няма голяма разлика. много дразни, но вероятността да се сгафи при отварянето на скоростите ме спира да го оправя. Натискаш съединителя и изчезва. Караме доколкото може и това е

Comment

В общи линий е така колега ако ти се наложи някакъв ремонт свързан със откачането на магарето може да се направи тоя лагер но иначе карай смело и тва е
                                П.С.И аз съм със съединител КОМЕ и при мен трака много леко почти не се чува

Comment

Working...
                                X